Interactieve CV’s: linken als handige gimmick

Bij regelbrekers krijg ik steeds meer de vraag: kun je ook iets met mijn cv online? En dat is niet zo vreemd; veel sollicitatieprocedures lopen in eerste instantie online; en je wilt opvallen.

Dat kun je natuurlijk doen met mobiel of social solliciteren. Vaak vragen bedrijven tóch ook om je cv in Word of PDF. Ook die kun je vrij eenvoudig voorzien van je eigen digitale afdruk of signatuur. Met programma’s als Adobe’s InDesign of Photoshop maak je de mooiste interactieve pdf’s. Maar ook in Microsoft Word kun je hyperlinks en koppelingen kwijt.

LINKEN EN KOPPELEN IN JE CV

De meeste CV’s worden online opgestuurd. Dat betekent dat de recruiters of p&o-er je cv ook online bekijken. Maak er gebruik van door in je cv actieve links op te nemen. Koppel bijvoorbeeld je naam meteen aan je LinkedIn profiel, maak een link naar je eigen blog of webpagina, eerdere werkgevers of referenties.

Stapje verder? met de code mailto: gevolgd door je mailadres geef je een mailprogramma direct de opdracht jou te mailen. Je kunt deze code linken aan je mailadres (klikt de recruiter, dan opent meteen een mailvenster naar jou). Of maak een eigen mail-button.

HOUD ’T HELDER EN KNAP

De verleiding is misschien groot om meteen volledig los te gaan met links. Dat is niet altijd verstandig. Teveel links leiden af; en je wilt dat de aandacht bij jou blijft. Zorg dat je CV overzichtelijk, mooi en indrukwekkend blijft. En nog steeds past op 1 A4-tje!

Links toevoegen:

Houd je CV mooi en overzichtelijk; kleurt je link lelijk blauw: selecteer de tekst en geef ‘m dezelfde kleur als de rest van je tekst.

#digitaalsolliciteren #interactievepdf #linksinCV #koppelingeninCV #onlinesolliciteren

Uitgelichte berichten
Connect & Follow
RSS Feed
  • LinkedIn - Grey Circle
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.

GET IN TOUCH

regelbrekers@gmail.com

 

ONLINE - SOCIAL - CONTENT

MARKETING & COMMUNICATIE

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

GET IN TOUCH

regelbrekers@gmail.com