Online sollicitatieformulier invullen

Ja! Je droomfunctie gevonden. Brief en CV staan klaar en dan.. krijg je een digitaal sollicitatieformulier op je beeldscherm. Ai, niet op gerekend. Geen nood: zo vul je een digitaal sollicitatieformulier in!

Digitaal Solliciteren

De meeste formulieren ogen eenvoudig, maar laat je niet misleiden. Bedrijven die je de mogelijkheid geven tot online sollicitatie gebruiken óók vaan een Applicant Tracking System (ATS). Deze software selecteert op basis van de gegevens die jij invoert in het formulier of je cv.

  • ATS: KIJK NAAR DE VACATURE & EISEN

Heel kort door de bocht: het ATS vergelijkt jouw gegevens en cv met de gevraagde eisen in de vacature. Daarom is het belangrijk dat áls je beschikt over de gewenste vaardigheid en diploma’s, je deze ook vermeld. Een ATS leest vaak geen kopteksten, foto’s of afbeeldingen (gecodeerd of niet).

Ga er dus niet vanuit dat iets vanzelfsprekend is. Uit de vacaturetekst of het gewenste profiel kun je vaak trefwoorden halen waarop het ATS selecteert. Zorg dat je deze verwerkt in je cv en de informatie die je online invoert.

WEES ZORGVULDIG

Een formulier nodigt uit om snel in te vullen. Niet doen! Wees net als bij je sollicitatiebrief en CV zorgvuldig met je woordkeuze en tekst. Let op tikfouten en loop het formulier ná invullen nog een keer na.

KNIPPEN EN PLAKKEN

Voor je brief zijn er grof twee opties: Uploaden of invullen. In het eerste geval kun je jouw sollicitatiebrief uploaden op de website. Vaak gaat dit in word of pdf, sommige bedrijven staan ook audio- of videobestanden toe. Heb je de keuze tussen word of pdf; dan is pdf de beste keus. Je weet zo zeker dat je opmaak en informatie niet veranderd.

Optie 2: je mag je motivatie invullen in een (grote) ruimte in het formulier. Je kunt hier je sollicitatie dus toelichten; net als je in een reguliere sollicitatiebrief zou doen. De datering en adressering zijn niet van belang, die kun je weglaten. Start meteen met de aanhef (Geachte, beste). Óf: start met je échte motivatie. Leg kort en bondig uit waarom jij de beste kandidaat bent.

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw CV? Neem contact op met Regelbrekers, we helpen je graag!

#sollicitatieformulier #online

Uitgelichte berichten
Connect & Follow
RSS Feed
  • LinkedIn - Grey Circle
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.

GET IN TOUCH

regelbrekers@gmail.com

 

ONLINE - SOCIAL - CONTENT

MARKETING & COMMUNICATIE

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

GET IN TOUCH

regelbrekers@gmail.com